Rode Mineraal-Aarde

04-08-2017
Er bestaan veel verschillende mineralen, welke door erosie, warmte en kou ontstaan zijn. Ze bevatten hoofdzakelijk kiezelaarde (siliciumdioxid), kiezelzuurzouten, kalk en een veelvoud aan mineralen zoals ijzer, kalium, magnesium en sporen-elementen. Gezamenlijk geven deze, afhankelijk van de hoeveelheid, de bijzondere kleur aan de aarde. Deze rode mineraal-aarde wordt in Frankrijk gewonnen en aan de zon gedroogd. De mineraal-aarde bevat een hoog ijzergehalte en sporen-elementen, welke eveneens de rode kleur aan de aarde geven.

Door hun samenstelling beschikken de zeer fijne deeltjes van de mineraal-aarde over een gespleten en ruw oppervlak, waardoor andere stoffen gemakkelijk opgenomen kunnen worden. Als gevolg van de grote opname capaciteit van deze mineraal-aarde kunnen vaste en vloeibare stoffen opgenomen worden. Hoe kleiner de deeltjes zijn, hoe fijner de mineraal-aarde is en des te hoger is het opname vermogen.

Huidtype:
Geschikt voor elk huidtype.

Werkstoffen:
Ultra-fijne mineraal deeltjes, zonder conserveringsmiddelen, bevat geen zware metalen.

Werking:
De specifieke werking wordt tijdens het droog-proces voltooid. Het droogproces geschiedt van buiten naar binnen en ontwikkeld een aanzienlijk absorptievermogen , waardoor er van binnen naar buiten een directe vloeibare verbinding ontstaat. Afvalstoffen, celdeeltjes en schadelijke stoffen kunnen via deze weg uitgescheiden worden. Ook de niet in water oplosbare stoffen , zoals b.v. talg, kunnen via deze weg uit de poriën verwijderd worden. Bovendien vindt er een bevordering van de doorbloeding plaats, met als gevolg een verbeterde opname van zuurstof en voedingsstoffen.

Toepassing:
De huid grondig reinigen. 2 – 4 maatlepels rode mineraal-aarde met een beetje water tot een dikke brei roeren, en met een waaierpenseel gelijkmatig opbrengen. Laten drogen. Ongeveer 15 minuten in laten trekken en daarna met vochtige sponsjes of doeken zachtjes verwijderen, geen druk geven bij het verwijderen.

Variatie-mogelijkheid: afhankelijk van huidtype:
Rode mineraal-aarde vermengen met enkele druppels Goldflower hydrofiele reinigingsolie. Na het afhalen van dit speciaal masker de behandeling aangepast aan het huidtype voortzetten en beëindigen.
Delen op Facebook