Anti-Aging & Zongedrag

06-07-2017
De werking van de zon:
De eerste zonnestralen zijn er! Die melkflessen onder je zomerse jurkje dat wil je natuurlijk niet. Zodra de zon gaat schijnen gaat iedereen massaal zonnen om een bruin kleurtje te krijgen, maar hoe krijg je nou een bruine huid en bijna nog belangrijker hoe behoud je deze?

De huid
Als eerste gaan we het hebben over de huid zelf. De huid is opgebouwd uit drie lagen, de opperhuid, lederhuid en het onderhuids bind- en vetweefsel. Deze lagen hebben ieder hun eigen specifieke functies. Zo vormt de opperhuid huidbarrière tegen invloeden van buitenaf maar ook het laagje waar huidverzorgingsproducten hun werking hebben.
De zon straalt ultraviolette straling uit. Deze straling kun je niet zien of voelen maar toch heeft het een groot effect op je huid. Om de schade te beperken maakt je lichaam melanocyten aan.
Melanocyten maken pigmentkorrels aan die de Uv-stralen tegenhouden. Wanneer je veel in de zon komt, worden er meer en grotere melanocyten gemaakt. Omdat de pigmentkorrels bruin gekleurd zijn, krijgt je huid een bruine kleur. Deze bruine kleur is dus eigenlijk je natuurlijke zonnebrandcrème. Ook in je haar zitten melanocyten. Alleen reageren de melanocyten hier net even anders: je haar wordt juist lichter! Ook wordt je haar daardoor droger.

Verbranden
Superfijn dus die zon; het geeft je een gezondere uitstraling en een prachtig bruin kleurtje. Maar pas op, de zon heeft ook zo zijn nadelen! Wanneer je te lang in de zon ligt kan je huid verbranden. Wanneer je verbrand word je huid rood en voelt branderig aan. Je huid wordt rood omdat er meer bloed gaat naar het huidoppervlak. Ook wordt er vocht afgegeven om de huid te koelen. Na een tijdje worden de verbande huidcellen afgestoten. Verbranden is gevaarlijk voor je gezondheid. Zo kan een zonnebrand ervoor zorgen dat je huid sneller verouderd en word de kans op huidkanker vergroot. Er zijn verschillende graden waarin je je kunt verbranden. Zo heb je eerste, tweede en derdegraads brandwoorden. De meeste brandwonden die ontstaan door de zon zijn eerstegraads.

Zonnebrand
Om je huid mooi en gezond te houden is een goede zonnebrand noodzakelijk. Er zijn honderden soorten zonnebrand. Maar wat doet zonnebrand nou eigenlijk en welke zonnebrand past het beste bij jou?

Werking:
Zonnebrandcrème is eigenlijk een zonnefilter. De crème weerkaatst de zon weg van de huid. Er zit een verschil tussen chemische zonnebrand en zonnebrand op natuurlijke basis.

Chemische zonnebrand zie je vaak niet, ze zijn transparant van kleur. Chemische zonnebrand zet de UV-straling om in infraroodstraling. Infraroodstraling is warmte, de warmte wordt afgegeven in de omgeving of word opgenomen in de bloedsomloop. Ook zijn chemische zonnebrandcrèmes vaak getest op dieren. Dit doen ze omdat er bepaalde chemicaliën in zitten. Doordat er chemicaliën in zitten is het mogelijk dat mensen hier een allergische reactie op krijgen.

Zonnebrandcrème op natuurlijke basis
Zonnebrandcrème op natuurlijke basis bevat een mineraal zonfilter. De crème is wit van kleur en na het insmeren laat de crème nog een witte waas achter. Zonnebrandcrème op natuurlijke basis filteren de zonnestraling en weerkaatsen ze terug naar de omgeving.

Aanrader!
Als aanrader hebben wij de Goldflower zonneserie! Het is een milde olievrije waterproof zonnebalsem met hoge bescherming voor een duurzaam gelijkmatig bruiningsproces van de huid en tegen vroegtijdige huidveroudering. Het bevat UV-A en UV-B filters. Deze serie is 100% natuurlijk met een hoge bescherming voor een duurzame gelijkmatige bruining van de huid en tegen vroegtijdige huidveroudering. Deze serie is niet op dieren getest en omdat hij 100% natuurlijk is, is de zonnebrand ook geschikt voor mensen met een allergie.

Tips voor het behouden van een zomer kleurtje:
Goed scrubben! Verwijder de dode huidcellen RUIM voordat je gaat zonnen hierdoor dringt de kleur nog dieper in de huid.

Voorkom vervellen.
Je huid droogt uit dus het is belangrijk om je huid goed te hydrateren na het zonnen. Gebruik een goede aftersun om na het zonnen te herstellen en je bruine huid langer te behouden.Drink genoeg water. Water kent enorm veel voordelen en een daarvan is dat wanneer je genoeg water drinkt de huidcellen minder snel afsterven.

Eet veel fruit en groente
Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

De zon is heerlijk, maar heeft een sterk verouderende werking op je huid. Gebruik daarom altijd een goede SPF bescherming. De zonnemelk van Goldflower bied deze bescherming.

Antizonnebrandcrème: De beste anti-aging methode die er is.

Je huid roept om aandacht.......luister je wel?
Delen op Facebook